Hakkımızda

Müzemiz hakkında

Hakkımızda

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nın fikirsel alt yapısı 5 yıl önce ortaya atılmıştır. Son 3 yıldır ise Etimesgut Belediyesi Heykel ve Seramik Atölyesi’nde yerli ve yabancı sanatçılar müzede yer alan sanat eserlerini ortaya çıkarmışlardır. Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda sanat eseri olarak 200’den fazla heykel, 7 kompozisyon, 4 dev panoramik resim ve 8 Türk yazıtı bulunmaktadır.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda İskit/Saka döneminden başlayarak, Göktürk kağan ve hatunlarını, 16 Türk devleti kurucularını, Selçuklu sultanlarını, Osmanlı padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri kurucularını, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden fikir adamlarını ve Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair, yazar ve sanatçılarını temsil eden heykellerin yanı sıra Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 Çerisi, Göktürk Okçuları, Kurtuluş Savaşı Koşan Atlıları, 1453 İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kompozisyonları yer almaktadır. Ayrıca beş farklı Atatürk heykeli müzeyi onurlandırmaktadır.

Heykel

Kompozisyon